Lightbox.

Er zijn al een paar mensen die gevraagd hebben om eens wat meer uitleg te geven over mijn manier van productfotografie. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, ik gebruik namelijk een DIY (do it yourself) lightbox.Dit is een doos waar je je product in legt en daarna met een flits in de doos flitst. De doos ziet er zo uit: 4 kanten hebben een  frame uitgesneden en de andere kanten zijn gewoon open, de kanten met het uitgesneden frame zijn overplakt met wit papier. En omdat de kanten uit papier zijn kan het licht van een flits er makkelijk door en botst het overal in de doos waardoor je een mooi gelijk licht krijgt. Het zorgt er ook voor dat er geen opvallende schaduwen zijn.
Dit idee heb ik van niemand minder dan David Hobby, Meneer Strobist, in deze blogpost: http://strobist.blogspot.com/2006/07/how-to-diy-10-macro-photo-studio.html

Zo ziet mijn lightbox eruit:

En dit zijn de resultaten:

Maar ga het vooral zelf uitproberen, het kost niet veel en werkt fantastisch.

PS: je kan dit natuurlijk best met een flits die je van de camera kunt gebruiken, maar er zijn mensen die het ook zijn gelukt om met een compactje en bureaulamp te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s