Mini review Sigma 70-200mm f2.8 EX DG Macro HSM II

Mini review van mijn recent aangekochte Sigma, wederom verwacht geen testcharts enzovoorts.
Ik heb hem gekocht als een vervanger voor mijn Tamron 70-300mm, een heel capabel lensje zeker voor beginners die iets meer willen.

De Nikon 70-200mm f2.8 VR was veel te duur voor mij en dus was er voor mij de keus tussen de Sigma en de Tamron 70-200mm f2.8, na een aantal reviews te hebben gelezen waren de verschillen tussen de lenzen duidelijk. De Tamron was zeer scherp maar traag, de Sigma was dan weer zeer snel maar minder scherp naarmate je meer naar de 200mm ging. Toch heb ik voor de Sigma gekozen want ik wil meer en meer sport gaan fotograferen en dan is de snelheid veel belangrijker dan scherpte. En de reviews bleken gelijk te hebben, de autofocus is zeer snel en inderdaad is minder scherp naarmate je dichter bij de 200mm komt. Nog een paar opmerkelijk heden, zeer korte scherpstel afstand zeker t.o.v. de Nikon en Canon equivalent, de AF-S (noemt bij Sigma HSM) werkt zeer goed, je heb geen knopje nodig om te schakelen van auto naar manuele focus en doordat de motor in de lens zit werkten mijn tussenringen er ook zeer goed mee.
Voordelen:
-Snel, heel snelle autofocus, te vergelijken met de Nikon 80-200mm f2.8D lens
-AF-S, noemt bij Sigma HSM, maar werkt zeker zo goed en op juist dezelfde manier.
-Zeer stil, perfect voor een trouw.
-Werkt goed met tussenringen (en naar het schijnt ook met teleconverters), bij 3 tussenringen op elkaar heb je wat vertraging maar nog snel genoeg bij 2, is er niks te merken.
-Korte scherpstel afstand, 100cm al denk ik dat het eigenlijk 95cm is, want de focus gaat nog voorbij het laagste focusprint die 100cm is. Daarom gebruik ik de Sigma tegenwoordig ook als macrolens zeker met de tussenringen gekoppeld is het super daarvoor.
-Het statiefring, is ook zeer goed, werkt echt zoals het zou moeten.
-Zeer mooie Bokeh
Nadelen:
-Geen stabilisatie, soms wel handig bij laag licht al kan je het eigenlijk best niet gebruiken bij snelheden boven de 1/1000ste
-Soft vanaf 150mm-200mm zoals ik al zei, als je het op 200mm wilt gebruiken, en dat doe ik wel hoor, dan kan je je diafragma best wat hoger instellen.

Paar foto’s:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s