Photogear website.

Photofacts maakt vandaag zijn nieuwe website Photogear bekend.

Hier het persbericht.

Photofacts lanceert fotografie apparatuur website Photogear

Het populaire weblog Photofacts.nl lanceert vandaag (maandag 1 november) een uitgebreide website over fotografieapparatuur voor fotografen onder de naam Photogear. Via de website http://www.photogear.nl/ kunnen fotografen Nederlandstalige informatie over allerlei fotoapparatuur vinden. Photogear wil fotografen hiermee helpen om de juiste keuze in fotoapparatuur te kunnen maken.

Bijzonder aan Photogear is dat bijna alle informatie op de website door de bezoekers zelf aangepast kan worden, als een soort wiki. Mis je een bepaalde type camera of objectief dan voeg je hem eenvoudig zelf toe. Is de informatie over bepaalde apparatuur in jouw ogen te beperkt, dan voeg je zelf de extra informatie toe. Zo helpt elke bezoeker de volgende bezoeker door nuttige informatie toe te voegen.

De informatie die je op Photogear kunt vinden gaat van algemene informatie tot aanschafprijzen en directe links naar webwinkels waar je de apparatuur kunt bestellen. Uiteraard zijn er ook links naar reviews op andere websites te vinden en natuurlijk kun je zelf je eigen ervaringen met een object achterlaten.

De fotoapparatuur informatie op Photogear is door iedereen vrij in te zien. Wil je iets aanpassen, dan moet je jezelf eerst even aanmelden voor een gratis account. Bijkomend voordeel is dat je met je eigen account ook een lijstje met je eigen apparatuur en een wenslijstje kunt bijhouden. De gegevens op de Photogear zijn objectief en hebben geen commerciƫle insteek. Iedereen kan informatie toevoegen, uiteraard is er wel controle achteraf en door de Photogear gemeenschap op de ingevoerde gegevens.

Over Photofacts

Photofacts is het grootste weblog over fotografie in Nederland met circa 3.000 bezoekers per dag en wordt geschreven door circa 40 verschillende auteurs. Dagelijks worden er op Photofacts artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie geplaatst. Photofacts is sinds 2006 actief en opgezet door Elja Trum.”

Misschien vragen jullie je nu af waarom ik zoiets op mijn site zet, en ik moet zeggen dat het vooral is omdat er toch een deel van mezelf in zit, ik was namelijk 1 van de testers en eigenlijk ook 1 van de weinigen, al de bloggers van de photofacts site waren uitgenodigd om te testen maar die hadden het redelijk druk. Ik was dus 1 van de weinigen die het ook effectief grondig hebben kunnen uittesten en ik denk ook 1 van de weinigen die eigenlijk niets met photofacts te maken heeft (behalve dan een regelmatige commenter te zijn).
Verder wil ik ook zeggen dat ik volledig achter de site sta en ik zeg dit niet alleen omdat ik eraan heb meegewerkt, ik ben namelijk niet te kopen. De site is uiterst makkelijk te gebruiken en zeer clean. Dit soort sites heeft al zijn dienst bewezen maar bestond bij mijn weten alleen nog in het engels in de vorm van http://www.fredmiranda.com/reviews/bijvoorbeeld al was daar het probleem dat jezelf geen product kunt toevoegen.
Dus als jullie eens willen kijken wat ik van mijn materiaal vind of als je zelf een review wil maken kijk dan gerust eens op http://www.photogear.nl/

Met dank aan Elja Trum voor het vertrouwen hem kan je dus ook vinden op http://www.photofacts.nl/fotografie/ en op twitter: http://twitter.com/eljatrum

Advertenties

One thought on “Photogear website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s