Bert Stephani and I.

Op zaterdag 21 augustus kruip ik om 12u uit mijn bed (het was een late avond ervoor), ik kruip achter de pc zoals elke ochtend en lees de voornaamste websites; email, facebook en twitter. En het was op twitter dat ik een vraag zag van Bert voor een assistent, nu als je zo’n kans krijgt moet je die altijd nemen.
Waarom hoor ik je denken, wel Bert is 1 van de grote fotografen van België en is bekend in heel Amerika hij geeft workshops tot in het verre noorden en is regelmatig een onderwerp van David Hobby (DE strobist fotograaf). Bert heeft te samen met zijn maat Pieter Van Impe een website gemaakt voor fotografen die wat tips willen. Maar er zijn  nog meer websites waar hij te vinden is daarom misschien eerst enkele links:
Zijn blog:  http://bertstephani.com/blog/
Lime (de site samen met Pieter):  http://www.squeezethelime.com/
En natuurlijk zijn twitter: http://twitter.com/bertstephani

Blij verrast was ik dat ik 1 van de weinigen was die ook effectief kon (normaal heeft hij direct een stuk of 5 reacties), dus hebben we afgesproken om 16u bij zijn thuis.
Nu ik was nog maar 1 keer ervoor in Steenokkerzeel geweest (zijn woonplaats) en dat was al een paar jaar geleden. Dus ik moest natuurlijk eerst alles op zoeken en het was toch in totaal een uur en half reistijd.
Daar aangekomen was ik heel even te vroeg (Bert was zijn kinderen gaan wegdoen), toen Bert aankwam zijn we direct al het materiaal gaan halen, hier heeft Bert me ook uitgelegd dat het vooral een shoot ging zijn met weinig materiaal.
Toen het koppel arriveerde vroeg Bert, die op dat moment net van vakantie kwam en nog niet echt in de zone zat, wat voor een foto’s het moesten zijn. Het koppel wou geen te kleffe foto’s en ook niet zo’n natuur foto’s, na een beetje brainstormen besloot Bert naar het industrie terrein te gaan. Daar aangekomen stapten we uit en gingen op verkenning Bert had al snel een plek gevonden om wat foto’s te maken, ik was op dat moment vooral wandelend licht statief.
Na op deze plek gingen we klein beetje verder en heeft het koppel wat kungfu bewegingen gedaan terwijl Bert foto’s trok.
Na deze 2 plekken was het weer in de auto en op zoek naar iets anders, en iets anders was het wel de viaducten over de E19.
Daar heeft Bert heel wat foto’s gepakt digitaal en analoog (met zijn oude Hasselblad).
Dan was het gedaan met foto’s en zijn we naar Steenokkerzeel teruggegaan en hebben we daar eerst samen met het koppel en dan zonder nog een heel lang praatje gedaan over fotografie en het sociale aspect ervan.
Hier zijn een paar foto’s die ik heb genomen onder het viaduct, ze zijn met mijn gsm (k800i) gemaakt omdat ik het te druk had om met mijn eigen grote fototoestel te kunnen trekken. (beetje bewerkt in lightroom zodat ze toch bruikbaar zijn)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s