Photoshoot met Frederik Herregods

Ik was een paar dagen geleden op internet aan het surfen tot ik plots een dm krijg op mijn twitter account.
Hierin stond dat Frederik Herregods nog een assistent zocht voor een shoot 2 dagen erna, nu ik woon in Leuven maar moest toch eens naar Antwerpen want mijn moeder woont daar dus heb ik natuurlijk direct toegestemd zeker omdat dit mijn eerste keer zou zijn dat ik assistent was.
Nu ik ben nog al assistent/2de fotograaf geweest op een huwelijk maar dat is helemaal iets anders, daar was het vooral de bruid helpen met het kleed enzovoort,
dit was een echte photoshoot met flitsen en al dat soort dingen.


Nu er waren eerst een aantal problemen met afzegende  modellen maar gelukkig had Frederik hier een oplossing voor gevonden, hij heeft altijd al portretten willen maken van mensen met een passie voor auto’s nu het toeval wil zijn dat een andere assistent, Paul, die ook kwam zo’n mens was.
Hij had namelijk een Ford Mustang die hij zelf had gerestaureerd, en dus werden de assistent en zijn auto de 2 modellen.
Er was bij Frederik afgesproken op zijn kot in Antwerpen, ik die zoals altijd te vroeg was werd opgewacht door de vriendin van Frederik, Kristien Kellens die overigens een Blog heeft hier; http://lievil.wordpress.com/ en ook op twitter zit https://twitter.com/Lievil Frederik was zelf wat nieuwe speeltjes gaan halen (een Canon 24-70mm f2.8 L lens, een extra lightstand en een nog wat remote controllers voor de flitsen).
Een beetje later kwamen Frederik en Kris binnen, Kris (te vinden hier; https://twitter.com/krisvdc) was nog een assistent, na dat Paul toe kwam zijn we bijna direct vertrokken naar de eerste locatie, een groot terrein nabij een grote hangar.
Er was heel veel wind en dus was het wel zo handig dat er 2 assistenten waren voor beide flitsen.
Nu na een 45 minuutjes was de eerste foto klaar, en toen we bezig waren met inpakken om naar de 2de locatie te gaan zagen we ineens de grote deur van de hangar open gaan en die hangar stond bijna helemaal leeg dus zagen we onze kans schoon om in zo’n ideale plaats nog een foto te maken, en tot ons groot jolijt was dit geen probleem voor de vriendelijke (te soms)   hangarconciërge. We reden dus de auto binnen en begonnen eraan, de hangar was echt ideaal om dit soort foto’s te trekken.
Hier zijn een aantal foto’s van in de Hangar:

Hierna zijn we naar nog 1 locatie geweest, voor de ondergaande-zon-foto te maken, dit werd vrolijk geïmiteerd door een flits met een oranje gel.

Daarna zijn we terug gegaan en nog een goeie frisse pint gedronken.

Het was een hele toffe en leerrijke dag en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Frederik heeft al een paar foto’s op zijn blog, http://frederikherregods.be/blog/ ,staan en er volgt ooit nog een filmpje.

Advertenties

4 thoughts on “Photoshoot met Frederik Herregods

  1. Pingback: Drivers:: mustang shoot BTS (Video) | Frederik Herregods Photography

  2. Pingback: Frederik Herregods 2 « Aradilon, amateurfotograaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s