Huwelijk van mijn nichtje.

Als amateurfotograaf is het altijd leuk als iemand je uitnodigt om foto’s te komen trekken, en dan maakt het niet uit van wat.
Maar als ze je vragen om als  2 de fotograaf te komen is dit toch nog iets leuker, en zeker als het op het huwelijk is van mijn favoriete nichtje.
Zoals jullie misschien al zagen ben ik ookal eens enige fotograaf geweest en dat ging supergoed maar toch was ik nerveus.
Vorige keer was het alleen maar een burgerlijke trouw en een receptie maar nu was ik uitgenodigt voor alles, ik ga per onderdeel van de trouw er iets over vertellen en er een foto bijplaatsen.
Wat ik gebruikte; -Nikon D90 met Tamron 70-300mm en metz 48 af-1 flits.(s’avonds vooral de 18-105mm kitlens)
-Canon (jawel) 350D met een Sigma 18-50mm f2.8, mijn broer zijn lens, de camera is van ons beide.

De voorbereiding, dit is het moment waarop de bruid zich klaar maakt en waarop de bruidegom binnenkomt.
Voor mij was dit eigenlijk nog wel toch eindelijk viel de nervositeit van mij af en kon ik foto’s trekken, ook tof om te zien dat de “echte” fotograaf die vorig jaar met een Canon trok nu een Nikon D3 en D700 had (nice).
Karlien en Kris-4

Karlien en Kris-172

Het burgerlijk huwelijk, zoals elk burgerlijk huwelijk heel snel maar een mooie kamer vol met mooi licht.
Daarna een glaasje van de beste schuimwijn van Belgie; Chardonnay Meerdael en een mooi balkon waarop we nog wat foto’s konden maken.

Karlien en Kris-18

Karlien en Kris-24

Karlien en Kris-195

Daarna was er een eerste shoot, met de familie en vriendinnen enzo, ik moet zeggen dat ik hier vooral ervaring wou opdoen en de echte fotograaf zijn gang liet gaan terwijl ik wat foto’s zocht vanuit andere standpunten.

Karlien en Kris-43

Karlien en Kris-202

Dan was het natuurlijk tijd voor de het kerkelijk huwelijk, altijd leuker als fotograaf dan als publiek bedenk ik me net, de tijd vloog vooruit.
Ik moest eigenlijk alleen zorgen dat ik niet dezelfde foto’s had als die van de andere  fotograaf, ik heb vooral veel closers gewerkt als hij omdat ik een lens had die veel dichter kon (70-300mm, hij had een 70-200mm en dan nog in fullframe terwijl ik een cropfactor camera heb).

Karlien en Kris-74

Karlien en Kris-47

Karlien en Kris-208

Karlien en Kris-225

Karlien en Kris-214

Karlien en Kris-236

Karlien en Kris-224

Karlien en Kris-237

Karlien en Kris-84

Daarna was er tijd voor een shoot met alleen bruid en bruidegom, eerst met de auto (een mercedes slk als ik mij niet vergis) en dan in een tuin.
In de tuin heb ik als de andere fotograaf effe inspiratie zocht voor de eerste keer met off camera flash gewerkt, 1 flash achter de bruid en bruidegom om zo wat meer diepte te creëren, heel subtiel omdat het mijn eerste keer was en er niet veel tijd was.

Karlien en Kris-97

Karlien en Kris-102

Na dit was er het gewoonlijke receptie, eten en dans.
Karlien en Kris-117

Karlien en Kris-118

Karlien en Kris-134

Karlien en Kris-145

Karlien en Kris-158

Karlien en Kris-155

Het was een erg leuke en leerrijke dag, wat ik uit deze dag heb geleerd is vooral dat ik wat originelere foto’s moet maken (a la Pieter Van Impe) en dat ik toch eens wat betere lenzen moet kopen (de Tamron is erg traag).
Ik vond het ook bijzonder leuk om met mijn nieuwe Nikon D90 te kunnen werken en die werkte zoals ik wou en meer.

Advertenties

8 thoughts on “Huwelijk van mijn nichtje.

  1. Ik vind het leuke foto’s geworden! Het is heel erg lastig om als tweede fotograaf rond te lopen want dan probeer je toch minder in de weg te lopen voor alles en iedereen. Je wil al helemaal niet in de weg staan voor de 1ste fotograaf en daar kan je onbewust constant mee bezig zijn.

  2. Bedankt, en inderdaad Robbie ik vond het leuker als enige fotograaf bij mijn tante, maar het was geruststellend dat er een echte was deze keer zeker als het zoveel is en ik nog geen ervaring had met bijvoorbeeld fotoshoots.

  3. De foto’s maken een rommelige indruk. Op het web is veel inspiratie te vinden voor bruidsreportages om ‘de momenten’ op een originele manier vast te leggen. Dat ontbreekt in deze foto’s. Over trouwfoto’s in het algemeen; persoonlijk vind ik er niets aan. De enige die je er een plezier meedoet zijn het bruidspaar en de genodigden.

  4. Pingback: Huwelijk Juli 2011. « Koen Miseur

  5. Pingback: Huwelijk Ellen en William « Koen Miseur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s