Nieuwe camera.

Dit is een kort postje over mijn nieuwe Nikon D90.

Een maand of 2 geleden kreeg ik ineens een error op mijn oude getrouwe Nikon D40, direct binnengedaan.
Twee weekjes erna een bericht gekregen dat de sluiter stuk was door te vallen (al is hij wel nooit gevallen).
Het zou zo’n 220 euro kosten om het te laten maken, maar dat is zowat de helft van wat de camera waard is, dus besloot ik het niet te laten maken.

Natuurlijk zat ik dan met een probleem omdat ik in juli een trouw ga fotograferen als tweede fotograaf en ik dus geen camera had. Nu ik was van plan om pas na de vakantie een nieuw fototoestel te kopen met het geld van mijn vakantiejob.
Gelukkig kwam mijn papa ter hulp en besloot mij voor te schieten tot ik hem kan terug betalen.

Ik was al lang van plan om een nieuwe camera te kopen omdat de D40 net niet genoeg deed dan ik wou, de keuze ging tussen een D90 en een D5000.
Na wat gelees op vooral de site van Ken Rockwell besloot ik om de D90 te kopen was iets duurder dan de D5000 maar had knopjes speciaal voor whitebalance, iso enzovoort. Ook heeft de D90 een veel beter scherm en heeft hij een ingebouwde commander voor flitsen (bleek dat mijn Metz 48 af-1 werkt met het cls van Nikon).

Dan heb ik hem besteld bij vandenborre na een maandje problemen met de bestelling heb ik besloten om hem daar zelf te kopen met lens (ipv zonder).

Ik heb er vandaag wat foto’s getrokken en wat filmpjes gemaakt, en ik moet zeggen hij is heerlijk veel sneller in gebruik dan bijvoorbeeld de Nikon D40.

Hoverfly

Ik heb natuurlijk nog veel meer foto’s te trekken voor ik hem volledig vanbuiten ken want op 18 juli ga ik ermee het huwelijk trekken van mijn nichtje.

Je zal er in ieder geval nog veel van horen !

Update; Ik heb nog niet gezegd dat de D90 ook een prima videocamera is als je weet hoe je ermee moet werken, ik zal hem daar waarschijnlijk ook voor gaan gebruiken aangezien mijn vorige videocamera totaal niet zo goed is.
Misschien voor de mensen die denken dat de videofunctie gewoon wat salesfluff is, daar zit je fout als je weet hoe je hem moet gebruiken kan je evenveel doen als een 100 keer duurdere video camera.
1 tip daarvoor STATIEF  wij hebben op school geleerd altijd met statief te werken zodra je dit gaat doen zie je direct dat hij echt wel doorkan als een goeie videocamera.

Advertenties

5 thoughts on “Nieuwe camera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s