Mijn fotospullen.

 

Ik heb recent deze foto op flick gepost maar in deze post wil ik er iets meer over elk ding apart iets dieper op ingaan.

Nikon D40

Na vele lees voor te hebben doorkruist (zoals dat van Ken Rockwell), heb ik iets meer dan een jaar besloten om hem te kopen.
En ik heb er nog geen enkel moment spijt van gehad, ik had eerst de moeilijkheid om te kiezen tussen Nikon en Canon, maar door al het leesvoer op internet wist ik dat de nikon d40 een veel gemakkelijker menu systeem had dan de Canon D400 die toen de direct concurrent was (al was hij 100 euro duurder).
Ook de flash sync speed van 1/500 tegenover 1/200 is nu merk ik super handig (zelfs de D300 en canon 5D hebben maar 1/200). Batterij is ook heel langtrekkend zodat je toch een hele dag door kan fotograferen zonder  problemen.
De kitlens Nikon 18-55mm II 

Ik had eerst gevreesd voor deze lens, maar die vrees heeft snel de baan geruimd voor een smile, het is een echt pareltje overal scherp en snelle autofocus.
Het enige probleem was wel dat je er geen zonnekap bij kreeg, dit heb ik dan opgelost door een oude rubbere opklapbare te gebruiken (dit werkt behalve op de lengtes 18-24mm).

135mm f/2.8 AI-s

Deze lens heb ik van een patient van mijn moeder gekregen, hoewel het geen autofocus heeft is het echt de moeite heel scherp en hele lichtsterke lens, waar ik al vele mooie foto’s mee heb gemaakt.

50mm f/1.8 AI

Deze lens heb ik bij de 135mm gekregen, een lens die iedere fotograaf nodig heeft omdat hij een portret lens is maakt het niet dat hij niet kan autofocusen, maar de brilliante bokeh en lichtsterkte maken dit goed.

Nikon sb-400

Mijn eerste aankoop dat ik heb gedaan voor mijn fototoestel, super flitsje zeker voor zijn prijs en grote, ik heb deze dan ook gekocht voor een bruiloft te fotograferen, nu moet ik wel zeggen dat hij wel niet heel veel power heeft.

Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro
 
Mijn eerste lens aaankoop, gekocht voor de vakantie eigenlijk, hij is zeer goedkoop maar voor dat kleine prijsje krijg je toch een hele leuke lens met een enorm bereik.
Hij is natuurlijk niet echt scherp vooral niet op zijn 300mm maar ja voor 139 euro.
De macrofunctie werkt ook super.
1 puntje wel: koop er direct een uv filter meer ik heb echt last gehad met de paarse randjes rond een voorwerp dat in de zon staat maar de uv filter maakt het zeker goed.

Hahnel D40 battery grip

Hier heb ik wel wat zoekwerk voor moeten verichten niet snel te vinden in Belgie tot fotorubens hem heeft in stockgehaald. Ik heb er een extra batterij bijgekregen en een remote shutter button (kost toch snel 23 euro). Natuurlijk kan je niet veel mis doen met een batterijgrip maar het is toch goed gemaakt.

Lowepro micro trekker 100

Heb ik nog maar pas gekocht en het is zijn geld waard alles wat er op de fotostaat past erin.

Metz 48 af-1 en Hama slave flash trigger

Deze heb ik gekocht terverbetering van mijn nikon sb-400, die geen manuele functies had.
Metz maakt al jaren goeie flitsen en altijd voor een sterk prijsje ik heb maar 189 euro betaald voor een flits die sterker is dan een sb-800 en eigenlijk kan je er als mee doen wat je met de sb-800 kan doen alleen staan er wat minder fafoelijkes op.
De slave trigger is eigenlijk gewoon blokje dat je onder je flits zet en deze laat afgaan als hij een andere flits opmerkt, en dit werkt echt wel goed veel goedkoper dan een flits kioord van nikon (170 euro tegenover 24 euro).

Andere spullen

-ministatief: voor offcamera flash
-Hama star 61 tripod eigenlijk was het een goede tripod tot ik mijn tamron heb gekocht in combinatie met de metz 48 af-1 is hij gewoon niet sterk genoeg, ik zoek dus verder naar een beter statief.
-geheugen kaartjes allerhande maten. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s